Tegnap olvasgattam a mindmegettén Mirza blogját, és épp az otthoni fagyikészítésről írt. Csak néhány hozzávaló, és finom házi fagyit kapunk. Ezen felbátorodva elmentünk a nagylánnyal a piacra, vettünk, epret, meg Cserpes-féle tejszínt és natúr joghurtot és megalkottuk a fagyit. Ami mára lett kész, és inkább sorbet állaga van... Asszem a fagyi állag eléréséhez fagyigép kell vagy kavargatás... De! Az ízek azok mennyeiek lettek!
Eperfagyi
- 40 dkg eper
- 1,5 dl tejszín
- 1,5 dl natúr joghurt
- kb. 10 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
Turmixgépbe tesszük a hozzávalókat, jól összemixeljük, dobozoljuk és mehet a fagyba.
Citromfagyi
- 2 citrom
- 1,5 dl tejszín
- 1,5 dl natúr joghurt
- kb. 13 dkg cukor (ízlés dolga)
1 nagy citromot (aminek mondjuk a héját belereszeltük az eperfagyiba) megszabadítunk a fehér héjtól, és a húsát turmixgépbe tesszük, plusz 1 citrom héja reszelve, és a leve. Hozzá a joghurt meg a tejszín, s a cukor, jól összemixelni, dobozolni, fagyasztani.
Tálalás: vegyesen, citromfűvel díszítve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése