gÚgy alakult, hogy holnap vendégeink lesznek. Ma el kellett intéznem némi anyagbeszerzést, ebédre nem sok időm maradt. Volt a hűtőben egy kis ez meg az, így lett baconos-gombás sajtszószos tészta.
Baconos-gombás sajtszószos tészta
Hozzávalók:
- 30 dkg spagetti
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 20 dkg gomba
- 20 dkg baconszalonna
- 2 dl tej
- 2 dl tejföl
- 2 ek. liszt
- 10 dkg füstölt sajt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
- só
- bors
A spagettit megfőzzük, közben ekészítjük a ragut.
A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, megpirítjuk. A gombát szintén megtisztítjuk, apróra vágjuk, a megpirult hagymához adjuk, kicsit megsózzuk, borsozzuk. A bacont is apróra vágjuk és a hagymás gombához tesszük, megpirítjuk. Közben a lisztet elkeverjük a tejjel, és a tejföllel, belenyomjuk a fokhagymát; a sajtot lereszeljük. A tejfölös keverékkel felöntjük a ragut, beleszórjuk a reszelt sajtot, jól kiforraljuk, végül beletesszük az apróra vágott petrezselyemzöldet.
A kifőtt tésztát belekavarjuk a raguba, hagyjuk állni benne kb. 10 percet, és tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése