Mára pedig csirkemájat meg gombát gondoltam, s nem akartam túlbonyolítani, hanem inkább a köretet gondoltam feldobni kicsit.
Gombás csirkemáj pörkölt sajtszószos burgonyával
- 50 dkg csirkemáj
- 30 dkg gomba
- 2 fej vöröshagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1/2 mk. köménymag
- pirospaprika
- só
- bors
- csipet kakukkfű
- 80 dkg burgonya
- 1 cs. sajtszósz
- 2,5 dl tej
A kockákra vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, beletesszük a köménymagot, paradicsomot paprikát, sózzuk. Pár percig pirítjuk, majd a tűzről lehúzva belerakjuk a pirospaprikát. (Pörkölt alapot készítünk). Közben a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. Az elkészült pörköltalaphoz adjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. Pár percig pároljuk, míg elmegy a leve. Közben a csirkemájat nagyobb darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a gombához, pár percig pirítjuk ,ételízesítővel megszórjuk, ha szükséges akkor kicsi vizet öntsünk hozzá. Ha puha a máj és nem véres már a közepe, akkor levesszük a tűzről.
A körethez a burgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük. Közben elkészítjük a sajtszószt: kevés olajba vagy olvasztott margarinba öntjük a tasakos alapot, felengedjük a tejjel és felfőzzük. A megfőtt burgonyát leszűröm, kiolajozott tepsibe teszek . (talán ha legközelebb készítem, akkor szórok rá apróra vágott petrezselyemzöldet) és nyakon öntöm a sajtszósszal, 220 fokos sütőbe tolom, kb. 20 percig sütöm, míg pirulni kezd a teteje.
Uborkasalátát adhatunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése