Cukkinitócsni krémsajtos rántott csirkemellel
- 80 dkg cukkini
- 2 tojás
- liszt kb. 15 dkg
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- só
- bors
- fél csokor kapor (kisebb csokor fele)
- kevés ételízesítő
- 1/2 mk. sütőpor
- nem bő olaj a sütéshez
Lényeges, hogy csak sütés előtt állítsük össze a tésztát, mert a cukkini több levet enged, mint pl. a burgonya.
A cukkinit nagylyukú reszelőn lereszeljük. Belenyomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, borsot, ételízesítőt, sót, a felvert tojásokat, végül a lisztet és a sütőport. Kicsit sűrűb masszát kell kapnunk,mint a palacsinta. A sütőpor azért fontos, mert ez a tócsnimassza több lisztet tartalmaz,mint a krumplis testvére, és ha nem akarjuk hogy kemény legyen a megsült a kész étel, akkor lazítani kell valamivel.
Közepesen meleg olajba eresztem kanál segítségével a masszát, s addig sütöm mindkét oldalát, míg aranyszínű lesz.
Tejföllel, esetleg valamilyen zöldfűszerrel ízesített tejföllel kínálom, akár magában, akár köretként. Vacsira. ebédre....
Én most rántott csirkemellet készítettem, kicsit módosítva a hagyományos recepten.
Krémsajtos rántott csirkemell
- egy egész csirkemell
- egy doboz 10 dkg-os lágy krémsajt (én spar-os zöldhagymást használtam)
- só
- bors
- finomliszt
- kukoricaliszt
- tojás
- zsemlemorzsa
A csirkemellet felszeletelem, kicsit megklopfolom. Sózom, borsozom, és krémsajttal megkenem a szeleteket. Az a jó, ha tudjuk egy órácskát pihentetni.
Panírozás: a liszt fele simaliszt a másik fele kukoricaliszt volt, eztán tojás és morzsa. Az eljárás a hagyományos innen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése