Sonkás - sajtos buckók
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 3,5 dl tej
- 3 ek. olaj
- 1 tojássárgája
- 2 ek. cukor
- 1 tk. só
Az ötletet Limara pékségéből szedtem, ahol hernyó kifli néven fut. Nekem az a tészta nem volt teljesen szimpatikus, ezért kicsit átalakítottam a saját bevált kelt tésztám képére. Igazán kifli formája sem lett, inkább husszúkás dagi kis bucik. Az élesztőt felfuttatjuk, és a hozzávalókat a kenyérsütővel megdagasztjuk.
Töltelék:
- füstölt sajt szeletek
- reszelt cheddar sajt (vagy bmilyen reszelt sajt)
- sonkaszeletek
A tésztát 8 részre szedjük, és téglalap alakúra nyújtjuk. Álló helyzetben a téglalap alját kentem meg a pizzaszósszal, rátettem a szelet sonkát, meg füstült sajtot; a felső részt bevágtam 4 helyen derelyevágóval és megszórtam reszelt sajttal, eztán összetekertem a sonkás oldaltól kezdve. A formázást innen lehet megnézni. Sütőpapíros tepsiben letakarva még 20 percig keleszettem, és 180 fokra előmelegített sütőben sütöttem meg, amibe most vizet is tettem 2 kis szuflés tálba párologni.
Az enyém olyen lett, mint a fenti képen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése