Tegnap ez úgy nézett ki, hogy maradt még húsleves előző napról, és másodiknak káposztás tésztát találtam ki. A káposztát lemenetel előtt lereszeltem, lesóztam, mikor visszajöttünk megpirítottam a káposztát, közben megfőtt a tészta.
Ma pedig salátaleves volt, és az egyszerűség kedvéért tepsis kaja. Este kivettem a fagyóból 6 szelet tarját, reggelre kiolvadt. Hazafelé bandukolva az oviból, kitaláltam, hogy mi is készüljön belőle. Így jött a tepsis husi krumplival, gondolata. De hogyan is legyen, hogy a husi ne keményedjen meg, ne száradjon ki. Hát persze, az a szép darab füstölt szalonna jutott eszembe, amit múlt háten hoztunk Szeghalomról. Meg hagyma, meg zöldpaprika... No nézzük mi sült ki belőle!
Tepsis husi krumplival
- 6 szelet tarja
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 zöldpaprika
- kb. 20 dkg füstölt szalonna
- kb. 1 kg krumpli
A vöröshagymát és a zöldpaprikát vékonyra lereszelem a csodareszelőmmel. A krumplit ugyanezen eszközzel meghámozom, és (késsel) vastagabb karikákra vágom. A szalonnából ujjnyi vastag szeleteket vágok.
A tarjaszeletekről leszedem a csontos részt, besózom, egyik oldalát borsozom és őrölt köménymaggal hintem meg. A sütő mélyebb tepsijébe kicsi olajat teszek, két oldalon elrendezem a szelet husikat, középre pedig a krumplit teszem. A husikra halmozok a hagymából és a paprikából, végül a füstölt szalonnából is teszek rá. Ha marad még szalonna, akkor a krumpli tetejére is teszek. A krumplit nem sózom, mert a szalonna pont eléggé sóssá teszi a végére. Lefedem alufóliával a tepsit, és betolom a sütőbe. Mielőtt lementünk bekapcsoltam a sütőt 190 fokra, hadd süldögéljen benne a cuccos.
Egy óra elteltével hazaértünk, és isteni illat fogadott minket. Benéztem a fólia alá, egy villával megszúrtam a husikat, és isteni puhák voltak, a krumpli is jó volt, kicsit átkevertem, leszedtem a fóliát, és hagytam még bent 5-6 percig.
A végeredmény:
Házi almapaprikával isteni finom volt!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése