2011. március 30., szerda

Ismét:mit készítsünk túróból? Legyen túrófánk!

Tegnap este elhatároztam, hogy gulyásleves lesz, és mert van itthon túró, valami édesség túróból. Túrófánk. Még sosem csináltam, így éjjel a mindmegettéről vadásztam le egyet, amit meglehetősen dícsértek. Nos, előzetesként annyi, hogy az enyém is dícsérős lett. Finom, könnyű, csak úgy eteti magát.

Túrófánk

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 2 egész tojás
  • kb. 20 dkg tejföl
  • 2 tk. cukor (nem kell bele több,mert lehúzza, megkeményíti a tésztát)
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tk. szódabikarbóna
Mi sem egyszerűbb, összedolgozzuk a hozzávalókat, kanállal forró olajba szaggatjuk és kisütjük. A sütésre ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a hagyományos fánkéra. Se túl forró,mert kívül megég, belül nyers marad, és se túl hideg, mert akkor megszívja magát olajjal. Sütés közben többször megfordítjuk.
Lekvárral kínáljuk: akár barackkal, akár eperrel, vagy amilyennel kívánjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése