Vasárnap egyből kettő ebédet főztem. Pontosabban a vasárnapi ebéd előkészülete volt a hétfőinek. Vagyis: maradékfelhasználás. Vasárnap sertéspörköltet készítettem nokedlivel, a maradék pörköltet pedig hétfőn használtam fel húsos palacsintának gombás szósszal sütve.
Húsos palacsinta gombás szósszal csőben sütve
Hozzávalók:- kb. fél kiló húsból pörkölt
- 2 ek tejföl
- 1 ek liszt
- kb. 12 db sós/ízesítetlen palacsinta
- 35 dkg gonmba apróra vágva
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 2 ek. liszt
- só, bors
- csipet szárított kakukkfű
- fél cs. petrezselyemzöld apróra vágva
- 5-10 dkg reszelt sajt
Szóval, fogtam a maradék pörköltet, felmelegítettem és barbár de időtakarékos módon botmixerrel pépesítettem, majd belekevertem 1 ek lisztből és 2 ek tejfölből készült habarást. Ha kicsit ízetlenebbnek érezzük lehet bele tenni 1 kiskanál darált paprikát (édes anna) Ez lesz a töltelék, olyan puding sűrűségű. Ha több idő van rá,akkor darálni jobb a pörköltet.
Elkészítjük a szószt. A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, megpirítjuk és rátesszük a gombát. Sózzuk, fűszerezzük, kb. 1 deci vízzel felengedjük és 10 percig pároljuk. Ha szükséges töltünk utána vizet. A 2 ek. lisztet kikeverem a 2 dl tejföllel, , vízzel felhígítom, és a gombához adom. Felforralom, megszórom a petrezselyemzölddel és kész a szósz.
Kisütöm a palacsintákat. amiket megtöltök a hússal, háromszög alakúra hajtom és kiolajozott tepsibe teszem őket.
Erre jön a gombás szósz, amit megszórok reszelt sajttal, díszítésként még egy kis petrezselyemzölddel és őrölt paprikával.
Mehet 220 fokra előmelegített sütőbe kb. fél órára, míg a sajt meg nem pirul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése