Az idő hiánya mindennapos. Meg a nasi után kaparás is. Íme két egyszerű és gyors recept, amit a gyerekek (is) garantáltan szeretni fognak.
Bundás alma
Pontos mennyiségeket nem adok meg, mert a tésztát érzésre szoktam készíteni, és mennyisége is változó.
Hozzávalók:
- 12-15 db átlagos nagyságú alma egészben meghámozva, magháza eltávolítva, kb. fél centis karikákra vágva
- palacsintatészta, kissé sűrűbbre készítve mint az átlag, 1 citrom reszelt héjával és őrölt fahéjjal ízesítve, de a tésztába most nem keverünk olajat
- olaj a sütéshez
- fahéjas porcukor a tálaláshoz
Az almakarikákat belemártjuk a palacsintatásztába, és bő forró olajban aranybarnára sütjük.
Kakaós kavart süti
Hozzávalók:
- 3 egész tojás
- 8 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 evőkanál tej
- 12 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 10 evőkanál olaj
- 2 evőkanál rendes kakaópor
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral robotgép segítségével habosra keverem. Hozzáadom a 15 evőkanálnyi tejet, és a liszttel elkevert sütőport. Ezt is kikeverem, majd jöhet az olaj és a kakaópor.
A kikevert masszát kivajazott, lisztezett tepsibe (kb. 20x30 cm-es nagyságúba, hogy szép magas legyen) rakom, elegyengetem és 180 fokosra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütöm.
Közben cukros szirupot készítek: 12 evőkanál tejet 6 evőkanálnyi cukorral felforralok. Mikor a tészta megsült, porcukrozott tálcára rakom, és rálocsolom forró cukros szirupot. A tészta gyönyörűen be fogja mindet inni.
A tetejére csokis mázat készítek: 10 deka margarint megolvasztok, hozzáadok 4 evőkanál porcukrot, 4 evőkanál kakaóport, és 3 evőkanál tejet. Mikor a tészta kihűlt, a mázat rásimítom.
Nagyon finom úgy, hogy a máz nem keményedik meg a tetején, a tejes sziruptól pedig puha lesz a belseje.
Íme a végeredmény:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése