Zöldbab főzelék, ahogy anyukámtól tanultam
Hozzávalók:
- kb. 50 dkg zöldbab
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- ételízesítő
- só
- 2 dl tejföl
- 3 púpos ek liszt
- cukor
- ecet
Zöldbab főzelék, ahogy az első háztartásomban tanultam
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldbab
- 1 fej vöröshagyma
- só
- ételízesítő
- 3 ek liszt
- kevés olaj
- 2 dl tejföl
- kapor
- ecet
Zöldbab főzelék,ahogy anyósomtól tanultam
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldbab
- só
- ételízesítő
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 ek liszt
- kevés olaj
- tejpetrezselyemzöld
Zöldbab főzelék,ahogy én újragondoltam
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldbab
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- fél zöldpaprika
- fél paradicsom
- 2 kisebb krumpli
- 3 ek liszt
- kicsi olaj
- 2 dl tejföl
- só
- ételízesítő
- 1 tk. pirospaprika
- petrezselyemzöld
- ecet
- cukor
A vöröshagymát és 1 gerezd fokhagymát apróra vágom és megfuttatom 2 ek olajon. Hozzáadom a szintén apróra vágott paradicsomot és paprikát, melyet pár percog tovább pirítok. Erre teszem a zöldbabot és a krumplit, melyet annyi vízzel engedek fel,hogy ellepje. Puhára főzöm a cuccokat. Közben rántást készítek 3 ek. liszttel, olajjal, pirospaprikával. Beleteszem a tejfölt, a maradék zúzott fokhagymát és felengedem annyi vízzel,hogy folyós legyem. Ezzel kötöm be a főzit, és meghintem apróra vágott petrezselyemzölddel,ízesítem kevés ecettel és cukorral.
Köret? A gyerekeknél is jól fogyó fasírt!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése