Ez a férjem egyik kedvence vacsira. Ha ráununk a felvágott félékre, akkor ezt a receptet szoktam előkapni .
Cukkinis omlett
Hozzávalók:
- 1 nagyobb cukkini
- 1 pár virsli
- 7 tojás
- 5-6 ek. tej
- 2-3 szál petrezselyemzöld
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg reszelt sajt
- só
- olaj a sütéshez
A cukkinit karikára vágom, vagy nagylyukú reszelőn lereszelem, és egy nagyobb serpenyőbe teszem, sózom , kevés olajon megsütöm. A virslit szintén felkarikázom és a megsült cukkinihez adom az apróra vágott vagy zúzott fokhagymagerezddel együtt.
A tojásokat felverem, enyhén sózom, hozzáadom a tejet, és összekeverem. Az elkészült cukkinis-virslis ragura öntöm, beleszórom a sajtot, és az apróra vágott petrezsemzöldet és készre sütöm.
Friss paradicsommal, paprikával tálalom.
Lássuk, mit is készíthetünk darált húsból a fasírton kívül?A férjem következő kedvence a lasagne. De nem ám a dobozos zacskós változatot,nem, nem!!! Háziasan!Először azt gondoltam, hogy időigényes, de egyáltalán nem. A ragu meg a besamel egy időben készül, aztán csak össze kell rakni a tésztával. Igazán házilag frissen gyúrt tésztával menő!
Előtanulmányok a netről, receptvadászat, olaszban élő rokontól szaktanács, és íme:
Lasagne
Hozzávalók:
- kb. 40-50 dkg lasagne (vagy csusza/lebbencs) tészta
- 50 dkg darált hús
- 2 szál sárgarépa apróra vágva vagy lereszelve
- szárzeller ízlés szerint összevágva
- 400 g hámozott paradicsom
- 2 dl vörösbor (olasz rokon szerint fehérbor)
- 25 dkg reszelt sajt (a parmezán a legjobb)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só,bors
A beasmelhez:
- 7 dl tej
- 6 csapott evőkanál liszt
- vaj
A lasagne esetében fontos tudnunk, hogy a ragu mellett elengedhetetlen a besamel is!
A tejből, lisztből , vajból beasmelt főzünk.
Elkészítjük a ragut: Az apróra vágott vöröshagymát a zúzott fokhagymával megpirítjuk. Rátesszük a zöldségeket, pár percig pirítjuk, majd jöhet a darált hús; sózzuk, borsozzuk. Ezt kb. 5 percig pirítjuk, majd ráöntjük a vörösbort. A vörösborral kb. 10 percig főzzük, ekkor belerakjuk a paradicsom konzervet. A paradicsomos ragut még további 30 percig főzzük.
Eztán rakhatjuk is a cuccot a tepsibe. Kiolajozzuk a tepsit, egy sor tészta, rá egy adag besamel, majd ragu. A tetejét raguval zárjuk, melyre jön a reszelt sajt.
200 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük.
A férjem imádta! A kislányom aki nem igazán paradicsom hívő, megette. Hurrááá!Van egy új használható receptem!A bor alkoholtartalma elillan, szóval gyyerekek is ehetik.
És az én kedvenc sütim! Mindent szeretek ami almás lepény, rétes, szósz,mikulásváró almás...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése