Túrós-meggyes kavart süti
(22*32 cm-es tepsihez)
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- csipet só és fahéj
- 2 tojás
- 20 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
- 2,5 dl tej
- 10 dkg margarin olvasztva
- 25 dkg túró
- 2 ek porcukor
- 2 ek tejföl
- meggybefőtt (kb. 25-30 dkg, egyébként ízlés szerint)
A sütőt bemelegítjük kb. 170 fokosra.
A túrót elkeverjük 2 ek porcukorral és 2 ek tejföllel, majd félretesszük.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval csipet fahéjjal. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet majd a lisztes keveréket ,végül az olvasztott margarint. A tésztát kivajazott-lisztezett tepsibe öntjük, rákanalazzuk a túrót, és belepotyogtatjuk a meggyszemeket.
Nagyon egyszerű, gyors és persze finom süti!A túró miatt nem száraz mint "pár" hasonló meggyes recept.
VálaszTörlésCsak ajánlani tudom mindenkinek!Köszönöm szépen!
Daniella