2013. december 7., szombat

Túrós-meggyes kavart süti

Volt egy kis túró a hűtőben, aminek vészesen közeledett a lejárata. Valamit sütni kell belőle, de mit? Mert hát negyed kiló az nem annyira sok ugye...Nórika szerint meggyes-túrós süti legyen. Így találtam rá a meggyes-túrós süti receptjére, ami nálam túrós-meggyes, mert kevesebb lett benne a meggy, ám ha legközelebb sütök, akkor többet teszek bele.

Túrós-meggyes kavart süti 

(22*32 cm-es tepsihez)



  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só és fahéj
  • 2 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg margarin olvasztva
  • 25 dkg túró
  • 2 ek porcukor
  • 2 ek tejföl
  • meggybefőtt (kb. 25-30 dkg, egyébként ízlés szerint)
A sütőt bemelegítjük kb. 170 fokosra.
A túrót elkeverjük 2 ek porcukorral és 2 ek tejföllel, majd félretesszük.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval csipet fahéjjal. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet majd a lisztes keveréket ,végül az olvasztott margarint. A tésztát kivajazott-lisztezett tepsibe öntjük, rákanalazzuk a túrót, és belepotyogtatjuk a meggyszemeket. 


 Az előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.



1 megjegyzés:

  1. Nagyon egyszerű, gyors és persze finom süti!A túró miatt nem száraz mint "pár" hasonló meggyes recept.
    Csak ajánlani tudom mindenkinek!Köszönöm szépen!
    Daniella

    VálaszTörlés