Hozzávalók:
- 35-40 dkg száraztészta
- 6 dkg
margarin - 15 dkg trappista
- 15 dkg emmentáli sajt
- 10 dkg füstölt sajt (vagy bármilyen más kemény sajt ízlés szerint, a lényeg, hogy többféle legyen)
- 3 dl tejföl
- 2 dl főzőtejszín
- 2 dl leveskockából készült erőleves
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- citromlé vagy száraz fehérbor
- só
- bors
- petrezselyemzöld apróra vágva
- 1 mk natúr ételízesítő
Elkészítés:
A tésztafőzéshez vizet forralunk, és a szokásos módon kifőzzük a tésztát.
Eközben a megolvasztott margarinon a hagymát megfonnyasztjuk, ráöntjük a húslevest, a tejszínt és a tejfölt. Jól elkeverjük, és ha felforrt, a lereszelt sajtok 2/3-át lassú kevergetés mellett apródonként beleszórjuk. Vigyázzunk, hogy ne szórjunk sok sajtot bele, mert összecsomósodik, és nehezen olvad el a szószban. Ha kész, sóval, borssal, petrezselyemzölddel, natúr ételízesítővel, citromlével vagy borral ízesítjük, majd a lecsöpögtetett tésztára öntjük.
Ezután belesimítjuk egy margarinnal kikent tűzálló tálba, megszórjuk a maradék sajttal, és sütőben a tetejét pirosra sütjük.
Eközben a megolvasztott margarinon a hagymát megfonnyasztjuk, ráöntjük a húslevest, a tejszínt és a tejfölt. Jól elkeverjük, és ha felforrt, a lereszelt sajtok 2/3-át lassú kevergetés mellett apródonként beleszórjuk. Vigyázzunk, hogy ne szórjunk sok sajtot bele, mert összecsomósodik, és nehezen olvad el a szószban. Ha kész, sóval, borssal, petrezselyemzölddel, natúr ételízesítővel, citromlével vagy borral ízesítjük, majd a lecsöpögtetett tésztára öntjük.
Ezután belesimítjuk egy margarinnal kikent tűzálló tálba, megszórjuk a maradék sajttal, és sütőben a tetejét pirosra sütjük.
Szerintem még köretnek is kiváló lehet pl. rántott húsokhoz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése