2011. július 10., vasárnap

Nóri negyedik szülinapja

Íme, megkezdődött a szülinapi hét!  Nagyszülőknek sikerült ismét kifogniuk a lehető legnagyobb kánikulát. Hát, igen, akinek júliusban van a szülinapja, nagy valószínűséggel forróságban ünnepel.
Erről jutott eszembe, hogy bár Nóri 12-én született, a születés körüli kalandok korábban elkezdődtek (nyilván)...Ugyanis eredetileg 8-ára voltam kiírva, vasárnapra. A doktornőmmel abban maradtunk, hogy ha nem történik semmi, akkor 9-én látogassam meg vizsgálatra. A szülésznő minden vizsgálat alkalmával megkérdezte, hogy szoktak e fájásaim lenni. Persze nem voltak...9-én se. Ezen felbuzdulva, miután útnak eresztettek minket, sétáltunk egy nagyot az ikeában, hátha tesz valamit. De nem tett...Aztán 12-én visszamentünk újabb vizsgálatra. Érzésre semmi fájás, de a méhszáj állapota miatt reggel 7.30-kor úgy döntött a doktornő, hogy akkor most szülünk. És lőn csoda, meg egy kis oxitocinos rásegítés, továbbá  némi epidurális érzéstelenítés, 12.21-kor megszületett Nóri baba.
S hogy repül az idő! Már 4 éves a kis hölgy. Aki nagyon cukorfalat, akaratos, de nagyon önálló is és gondoskodó. Mindemellett elsősorban gyerek, a maga kis hisztijeivel, megrögzött kis szokásaival, türelmetlenségével, botlásaival ( persze a fizikálisra gondolok) is szeretnivaló, szeretetéhes,copfos kicsi  angyal.

És az elmúl évek szülinapi tortái? Az első emeletes volt , olyan kislányos (akkor még nem tudott kívánni :-)).

 A második Fifis,

 a tavalyin Babóca volt,

 és az idei, nos Disney Princess. A torták minden évben ugyanonnak jönnek, Szeghalomról. Eta nénit már hetekkel korábban készíti a nagyapa, hogy az idén milyen torta lesz. Hát, idénre Hófehérke jutott és mellé  a többi hercegnő.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése