Szerdán rántott halat készítettem, hát csak előre panírozott halfilé szeletekből. Ugyanis petrezselymes krumplira vágytam, és ezt sikerült kitalálni hozzá. Gondoltam salátának készítek tejfölös-snidlinges paradicsomsalit. Persze a halszeletek utoljára kerültek elkészítésre, s akkor láttam,hogy jééé ,ennek a panírja meg jól meg van szórva rozmaringgal. No így esett,hogy petrezyelymes krumpli, snidlinges paradicsomsali mellé rozmaringos rántott hal volt. Szerencsére a rozmaring nem sok vizet zavart. És hogy mi fán terem a tejfölös-snidlinges paradicsomsali? Hát ilyenen:
Tejfölös-snidlinges paradicsomsaláta 2 főre
- 4 szem paradicsom
- 150 g tejföl
- 10-15 szál snidling
- só
- bors
- kevés cukor
A paradicsomot felkockáztam, de lehet karikázni is. Picit becukroztam és hagytam állni fél órát. Közben a tejfölt sóztam, csipet borsot tettem bele és elkavartam. Belevagdaltam a snidlinget, s végül beletettem a lecsöpögtetett paradicsomot. Fél-1 órára hűtőbe tettem.
A mai ebéd készítése úgy indult, hogy vettem ki egy adag csirkecombot. Gondoltam ,hogy 2 db farrészes csirkecomb van a zacskóban, és akkor a farrészekből lesz egy kis raguleves, a combokat meg kirántom. Igen ám, de a zacsiban nem kettő,hanem 3 csirkecomb volt és nem farrészes, hanem sima. Hát így alakult, hogy salátaleves lett az ebéd rántott snidlinges csirkecomb, petrezselymes rizs és fejes saláta.
A párolt rizst most úgy készítettem, hogy egy kisebb fej vöröshagymát megpirítottam, rátettem kb. fél bögre rizst, amit feháredésig pirítottam, majd felönöttem nem egészen 2 bögre vízzel. Sóztam, kevés ételízesítőt szórtam bele. Puhára pároltam, és a végén apróra vágott petrezselyemzöldet kevertem bele.
A csirkecombok panírozásánál a tojásban snidlinget vágtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése