2013. november 1., péntek

Tejszínes- brokkolis tészta

Minap pizzát készítettem, és kimarad egy kis párolt brokkoli meg gomba. Volt még sajt, meg még néhány féle zöldség. Szeretjük a tésztát, így lett egy gyors vacsora.


Tejszínes - brokkolis tészta
  • 30 dkg szarvacska tészta
  • fél fej vöröshagyma
  • 5 dkg füstölt húsos szalonna apró kockákra vágva
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 20 dkg párolt brokkoli
  • 20 dkg gomba
  • 15 dkg kukorica (konzerv)
  • 15 dkg sonka vagy párizsi kockázva
  • 10 dkg sárgarépa durvára reszelve
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg mascarpone
  • 10 dkg tejföl
  • 10 dkg gouda sajt
A tésztát bő sós vízben megfőzzük. úsos szalonnát.
A hagymát apró kockára vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, rátesszük az apróra vágott füstölt húsos szalonnát és együtt lepirítjuk. Erre jön a felszeletelt gomba, amit addig pirítunk, míg elmegy a leve. Aztán jöhet a többi zöldség: répa, kukorica, majd a brokkoli , végül a felvágott féle. Sózzuk, borsozzuk, pici majorannát és csipet kakukkfüvet is teszünk bele.  Pár percig pirítjuk. 
A ragut felöntjük a tejszínnel, beletesszük a mascarponét, tejfölt, belenyomjuk a gerezd fokhagymát. Felforraljuk. 
Egy kiolajozott tepsibe tesszük a tészta felét, erre jön a ragu egyik fele, majd a maradék tészta, ismét a ragu, és a tetejére a reszelt sajt. 

Előmelegített sütőben (kb. 220 fokon) 15 perc alatt átsütjük, míg aranybarna nem lesz a teteje.

Felvágottféle helyett használhatunk darált húst.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése