Tejszínes - brokkolis tészta
- 30 dkg szarvacska tészta
- fél fej vöröshagyma
- 5 dkg füstölt húsos szalonna apró kockákra vágva
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 20 dkg párolt brokkoli
- 20 dkg gomba
- 15 dkg kukorica (konzerv)
- 15 dkg sonka vagy párizsi kockázva
- 10 dkg sárgarépa durvára reszelve
- 2 dl tejszín
- 10 dkg mascarpone
- 10 dkg tejföl
- 10 dkg gouda sajt
A tésztát bő sós vízben megfőzzük. úsos szalonnát.
A hagymát apró kockára vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, rátesszük az apróra vágott füstölt húsos szalonnát és együtt lepirítjuk. Erre jön a felszeletelt gomba, amit addig pirítunk, míg elmegy a leve. Aztán jöhet a többi zöldség: répa, kukorica, majd a brokkoli , végül a felvágott féle. Sózzuk, borsozzuk, pici majorannát és csipet kakukkfüvet is teszünk bele. Pár percig pirítjuk.
A ragut felöntjük a tejszínnel, beletesszük a mascarponét, tejfölt, belenyomjuk a gerezd fokhagymát. Felforraljuk.
Egy kiolajozott tepsibe tesszük a tészta felét, erre jön a ragu egyik fele, majd a maradék tészta, ismét a ragu, és a tetejére a reszelt sajt.
Előmelegített sütőben (kb. 220 fokon) 15 perc alatt átsütjük, míg aranybarna nem lesz a teteje.
Felvágottféle helyett használhatunk darált húst.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése