Történt, hogy a mi Zsuzskánk szuper programot ötlött ki Mikulás előtt a legapróbbaknak és anyukájuknak: Mikulásváró tortasütögetés. Kicsit nehezen indult, mondhatni családiasan voltunk, de a hangulat annál jobban alakult.
Gyorsan kellett dolgozni, így a külcsin lehet,hogy annyira nem meggyőző, de az íz annál jobb. Aggódtam is kicsit, hogy le ne folyjon a krém a langyos sütiről. A sütik tetején lévő dekor nem az én művem - sajnos én ilyet nem tudok....de nagyon szuperek, marcipánból és fondant-ból készültek szuper ügyes anyukák kezei által.
Mikulásváró almás
(22*32 cm-es tepsihez)
Tepsi kikenéséhez:
- · 3 dkg margarin
- · zsemlemorzsa
Almás rész:
- · 1 kg alma
- · 2 ek cukor
- · 1 mk. őrölt fahéj
Tészta
- · 6 tojás
- · 6 ek cukor
- · 6 ek liszt
- · 1 ek kakaó
- · ½ cs. sütöpor
Krém:
- · 1 cs vaníliás pudingpor
- · 3 dl tej
- · 20 dkg cukor
- · 20 dkg margarin
Tetejére:
- csoki/tortadara/drazsé stb....
A hámozott almát 1 cm-es szeletekre vágjuk, a tepsit
kikenjük margarinnal (oldalt is), meghintjük zsemlemorzsával és erre tesszük az
almaszeleteket, megszórjuk fahéjas cukorral.
A tojássárgákat a fele cukorral kikeverjük, a tojásfehérjét
a másik fele cukorral kemény habbá verjük. A lisztet a tojássárgákhoz keverjük,
majd a habot összekeverjük vele. A tészta 2/3-ad részét az almára öntjük. A
maradékhoz adjuk a kakaóport, elkeverjük, és a sárga tészta tetejére öntjük.
Egy villával megkeverjük, ettől márványos lesz.
170 fokon kb. 40
percig sütjük. Ha megsült cukrozott deszkára tesszük , az almás rész legyen
felül, és meghűtjük. A pudingot elkészítjük, a margarint a cukorral kikeverjük
és a kihűlt krémhez tesszük. A tésztát megkenjük a krémmel, csokit teszünk a
tetejére.
Köszönjük Olgi <3 De jó ötleteket csakis ilyen aranyos és jó fej anyukákkal lehet megvalósítani <3 Remek volt a nap, a sütik pedig isteniek :-D A receptekek is köszönjük :-)
VálaszTörlés