2011. május 31., kedd

Készítsünk fagyit! Vagy sorbet-t...

Tegnap olvasgattam a mindmegettén Mirza blogját, és épp az otthoni fagyikészítésről írt. Csak néhány hozzávaló, és finom házi fagyit kapunk. Ezen felbátorodva elmentünk a nagylánnyal a piacra, vettünk, epret, meg Cserpes-féle tejszínt és natúr joghurtot és megalkottuk a fagyit. Ami mára lett kész,  és inkább sorbet állaga van... Asszem a fagyi állag eléréséhez fagyigép kell vagy kavargatás... De! Az ízek azok mennyeiek lettek!



Eperfagyi

  • 40 dkg eper
  • 1,5 dl tejszín
  • 1,5 dl natúr joghurt
  • kb. 10 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
Turmixgépbe tesszük a hozzávalókat, jól összemixeljük, dobozoljuk és mehet a fagyba.

Citromfagyi
  • 2 citrom
  • 1,5 dl tejszín
  • 1,5 dl natúr joghurt
  • kb. 13 dkg cukor (ízlés dolga)
1 nagy citromot (aminek mondjuk a héját belereszeltük az eperfagyiba) megszabadítunk a fehér héjtól, és a húsát turmixgépbe tesszük, plusz 1 citrom héja reszelve, és a leve. Hozzá a joghurt meg a tejszín, s a cukor, jól összemixelni, dobozolni, fagyasztani.

Tálalás: vegyesen, citromfűvel díszítve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése