Hazafelé azon gondolkodtam,hogy akkor most csokis tallér Stahl módra, vagy császármorzsa ahogyan szoktam, vagy csöröge? Vagy milyen sorrendben adjam elő. És akkor, szóval hazajöttünk Nórival , és mit látok a fészen? Ezt ettem olyat posztolt, hogy...... Kiütötte a nyeregből csőrögét és társait....
Sajnos a fahéj a gyengém.....
Így esett, hogy átalakítottam a recipét....
Almás-fahéjas kalács
Tészta:
- 35 dkg liszt
- 210 ml tej
- 1 tojássárga
- 55 g zsír
- 3 ek cukor
- 1 mk só
- 2 dkg élesztő
Töltelék:
- 2 alma
- 1 ek cukor
- kevés víz
- 10 dkg cukor
- 2 mk fahéj
- 5 dkg vaj
A 10 dkg cukrot elkeverjük a fahéjjal, és a vajat felolvasztjuk.
A kenyérsütő formát (Éci szerint 14*24 cm-es) kizsíroztam, liszteztem.
A tésztát kelés után átdagasztjuk és letakarva hagyjuk még 10 percig pihenni. Eztán kinyújtjuk úgy 2 mm vastagra, rákenjük az almapürét, a fahéjas cukrot és a felolvasztott vaj harmadát rápötyögtetjük.
Eztán kb. egyforma széles csíkokra vágjuk a tésztát (a forma magasságától függően), és olyan hosszúra szabjuk a csíkokat, amekkora széles a tepsink. Eztán egymásra pakoljuk a tészta"kockákat" és a tepsiben állítva elhelyezzük. (Ha hülyén fogalmaztam meg, nézd meg Écinél, vagy az eredeti helyen: ITT)
SZóval, a formába rakodjuk a tésztát:
Előmelegítjük a sütőt 170 fokra. Közben a tésztát letakarva 10 percig hagyjuk pihenni.
A sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Kb. félidőnél a maradék vajat óvatosan rákanalazgtjuk.
Kész.
Szóval,mivel nálam ez egy szöttyös valami lett, ahogy kiborítottam, maradt úgy .
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése