Mivel Balu még mindig nem tökéletesen jött helyre, bepróbálkoztam a burgonyakrém levessel.
Egyszerű, gyors és ha a tejfölt kihagyjuk akkor már babáknak is adható egész 8 hónapos kortól.
Burgonyakrém leves
- 30 dkg burgonya
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 sárgarépa
- olaj
- só
- köménymag
- egy zellerlevél
- 2-3 szál petrezselyemzöld
- 1 dl tejföl
- 3-4 szál snidling
A vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon megpirítjuk. A burgonyát és a répát meghámozzuk, felkockázzuk, és a hagymára tesszük. Pár percig együtt pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, kevés őrölt köményt teszünk rá és vegetát. Felengedjük 1 l vízzel, beledobjuk a zeller- és a petrezselyemlevelet. Felforraljuk, puhára főzzük a zöldségeket. Az egészet turmixgépbe szedjük, hozzáadjuk a tejfölt és a snidlingszálakat. Összeturmixoljuk és kész is van.
Tálalhatjuk pirított kenyérkockákkal vagy levesgyönggyel.
Ha babának adjuk és még nem kap tejtermékat akkor a tejfölt hagyjuk ki.
Ma pedig egyszerűt akartam főzni, és hogy a főtt krumpli se maradjon ki....
Tojáspörkölt
Hozzávalók:
- 6 db főtt tojás
- 2 fej vöröshagyma
- fél zöldpaprika
- fél paradicsom
- 2 dl tejföl
- köménymag
- pirospaprika
- só
- ételízesítő
A tojásokat keményre főzzük. A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk és olajon megpirítjuk kevés köménymaggal. Öntünk hozzá kevés vizet, és puhára pároljuk, majd hozzáadjuk az apróra felkockázott paradicsomot és zöldpaprikát. Mikor puha a zöldpaprika, akkor teszünk rá 2-3 mk. pirospaprikát. Felöntjük kb. 1,5 dl vízzel és pr percig forraljuk. Ha nem szeretjük, hogy darabkák vannak benne, akkor botmixerrel simára mixeljük. A tejfölt simára keverjük a liszttel, kicsi vízzel hígítjuk és a pörköltalapba rakjuk. Felforraljuk, és a hasábokra vágott tojásokkal még egyet rottyantunk rajta.
Nokedlivel vagy főtt burgonyával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése