2013. június 26., szerda

Csirkemell tökkel, csőben sütve

A tökfőzelék helyett.
Vigyorgott egy kisebb tök a hűtőben, de nem akartam tökfőzeléket készíteni. Így jutottam erre az elkészítési módra. A kisfiam ,miután megkóstolta, csak annyit mondott, hogy finnomm.

Csirkemell tökkel csőben sütve

Hozzávalók:


  • 80 dkg tök (tisztán mérve)
  • 3/4 csésze rizs
  • 1 csirkemell filé
  • 300 g tejföl
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 csokor friss kapor vagy 3 kk szárított
  • bors
  • csirke grillfűszersó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg reszelt (füstölt) sajt
A tököt megtisztítjuk, felkockázzuk, besózzuk és állni hagyjuk. Míg áll a sóban a tök, addig párolt rizst készítünk. 
A csirkemell filét szeletekre vágjuk, sózzuk, és a szeletek egyik oldalát grillfűszerrel megszórjuk. Paprikás lisztbe forgatjuk a szeleteket, és kevés forró olajban elősütjük. 
A tejfölt elkeverjük a tejszínnel és beleszórjuk a kapor 2/3-át, sózzuk, belenyomjuk a 2 gerezd fokhagymát.
Tepsibe kevés olajat csurgatunk, és a felkockázott tököt beleterítjük (lé nélkül), megszórjuk az apróra vágott kapor harmadával. Rátesszük a párolt rizst, végül az elősütött hússzeleteket, s leöntjük a tejfölös keverékkel. 
220 fokos sütőbe toljuk, 20-25 perc alatt átsütjük.
Reszelt sajtot szórunk a tetejére, és visszatoljuk a tepsit pár percre, amíg aranyszínű lesz a teteje.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése