Vigyorgott egy kisebb tök a hűtőben, de nem akartam tökfőzeléket készíteni. Így jutottam erre az elkészítési módra. A kisfiam ,miután megkóstolta, csak annyit mondott, hogy finnomm.
Csirkemell tökkel csőben sütve
Hozzávalók:
- 80 dkg tök (tisztán mérve)
- 3/4 csésze rizs
- 1 csirkemell filé
- 300 g tejföl
- 1,5 dl tejszín
- 1 csokor friss kapor vagy 3 kk szárított
- só
- bors
- csirke grillfűszersó
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg reszelt (füstölt) sajt
A tököt megtisztítjuk, felkockázzuk, besózzuk és állni hagyjuk. Míg áll a sóban a tök, addig párolt rizst készítünk.
A csirkemell filét szeletekre vágjuk, sózzuk, és a szeletek egyik oldalát grillfűszerrel megszórjuk. Paprikás lisztbe forgatjuk a szeleteket, és kevés forró olajban elősütjük.
A tejfölt elkeverjük a tejszínnel és beleszórjuk a kapor 2/3-át, sózzuk, belenyomjuk a 2 gerezd fokhagymát.
Tepsibe kevés olajat csurgatunk, és a felkockázott tököt beleterítjük (lé nélkül), megszórjuk az apróra vágott kapor harmadával. Rátesszük a párolt rizst, végül az elősütött hússzeleteket, s leöntjük a tejfölös keverékkel.
220 fokos sütőbe toljuk, 20-25 perc alatt átsütjük.
Reszelt sajtot szórunk a tetejére, és visszatoljuk a tepsit pár percre, amíg aranyszínű lesz a teteje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése