2013. június 16., vasárnap


Kínai kaja kezdőknek, mert bezárt a kedvenc kínai kajás....

Pirított csirke üvegtésztával


250 g üvegtészta
1 egész, de nem túl nagy csirkemell
2-3 szál újhagyma
chilipaprika ízlés szerint, de el is hagyható
2 kk kínai fűszerkeverék
2-3 ek szójaszósz
1 ek méz

bors
2 ek olaj

A csirkemellet jól megmossuk, felezzük, és a nemkívánatos részeket eltávolítjuk. Hosszában három felé vágjuk a darabokat, majd ferdén, vékonyan szeleteljük.
A chilit és az újhagymát karikázzuk.
Egy nagyobb tésztafőző edényben vizet forralunk.
Közben egy wokba olajat öntünk, és felforrósítjuk.
A kínai fűszerkeveréket és a chilit a forró olajban megpirítjuk, ügyelve nehogy megégjenek.
A csirkemell darabkákat ebbe a fűszeres olajba forgatjuk, sózzuk, borsozzuk, és nagy lángon 6-8 percig rázogatva, kevergetve sütjük.
Utána jön a szójaszósz és méz az édesítéshez.
A csirkét ezután addig pirítjuk, ameddig a szósz egy kicsit besűrűsödik, de nem fő el teljesen.
Az üvegtésztát a forrásban lévő vízbe tesszük, 4-5 percig forraljuk, és leszűrés után a csirkéhez keverve megpirítjuk. Ekkor tesszük hozzá a karikára vágott zöldhagymát is.

Forrón tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése