2013. június 30., vasárnap

Pácolt csirkecombok sütőben


Szeretjük a csirkét. Rántva. Sütve is. Most valami mást szerettem volna. Sikerült. A nem igazán húsevő kislányom is kétszer kért :)

Pácolt csirkecombok sütőben sütve

-4 egész csirkecomb
-250 g tejföl
-2 gerezd fokhagyma
-1 ek. mustár
-1 ek darált paprika, lehet csípős is
-bors
-só
-1 csésze liszt
-1 ek. szezámmag
-1 tk. pirospaprika
-1/2 tk. sütőpor
-1 tk. szárított kakukkfű (elhagyható)

A csirkecombokat kettévágjuk, a csont mentén bevágjuk, sózzuk. A tejfölt kikeverjük a mustárral, darált paprikával, zúzott fokhagymával, borssal, és a combokat beleforgatjuk ebbe a pácba. Minimum 1 órára hűtő tesszük, de az sem baj, ha egy éjszaka áll benne.
A lisztet elkeverjük a szezámmaggal, paprikával, sütőporral, kakukkfűvel.
Előkészítjük a tepsit. Ehhez olyan tepsit veszünk elő, aminek van rácsa. A tepsi aljára alufóliát terítünk, erre jön a rács,amit bekenünk olajjal. A rácsra fektetjük a lisztes keverékbe forgatott húsokat. A húsok tetejét megkenjük olajjal, vagy ha van, akkor olajszóró spray-vel fújunk rá egy vékony réteget.
A sütőt 200 fokosra melegítjük elő, kb. 1 óra alatt puha húsokat kapunk.
Tipp: tejföl helyett joghurtot vagy írót is használhatunk a páchoz.
Petrezselymes burgonyával, uborkasalátával tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése