Tepertős pogácsa
- 25 dkg tepertő darálva
- 8 dkg zsír
- 60 dkg liszt
- 2 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 1 dl tejföl (3 nagy kanál)
- 2 tojássárga
- 0,5 dl rum
- só
- bors
A tepertőt ledaráljuk. A langyos tejben 2 tk. cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A hozzávalókat összegyúrjuk, fél órát félretesszük pihenni.
Fél óra elteltével ujjnyi vastagra nyújtjuk, hajtogatjuk. 15 percre ismét pihentetjük, majd nyújtjuk, hajtogatjuk, s ismét 15 percet pihentetjük. A következő nyújtás hajtogatás után a tészta tetejét bevagdossunk, pogácsákat szaggatunk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, s még 15 percet pihentetjük. Közben előmelegítjük a sütőt 190 fokosra. A pogácsát tetejét lekenjük felvert tojással, s kb. 10 perc alatt szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése