2013. június 26., szerda

Tepertős pogácsa

A egyhetes kánikula elteltével hideg lett, sütőt lehet izzítani, kicsit nehezebb ételeket készíteni.

Tepertős pogácsa

  • 25 dkg tepertő darálva
  • 8 dkg zsír
  • 60 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl tejföl (3 nagy kanál)
  • 2 tojássárga
  • 0,5 dl rum
  • bors
A tepertőt ledaráljuk. A langyos tejben 2 tk. cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A hozzávalókat összegyúrjuk, fél órát félretesszük pihenni.
Fél óra elteltével ujjnyi vastagra nyújtjuk, hajtogatjuk. 15 percre ismét pihentetjük, majd nyújtjuk, hajtogatjuk, s ismét 15 percet pihentetjük. A következő nyújtás hajtogatás után a tészta tetejét bevagdossunk, pogácsákat szaggatunk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, s még 15 percet pihentetjük. Közben előmelegítjük a sütőt 190 fokosra. A pogácsát tetejét lekenjük felvert tojással, s kb. 10 perc alatt szép pirosra sütjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése