Tortának indult, szelet lett belőle....
Meggyes-mascarponés- csokis szelet
Hozzávalók:
Kakaós piskótához:
-5 tojás
-5 ek. víz
-10 csapott ek. cukor
-9 csapott ek. liszt
-1 ek cukrozatlan kakaópor
-1 cs. sütőpor
Sárga piskótához:
-2 tojás
-2 ek. víz
-4 csapott ek. cukor
-4 csapott ek. liszt
-fél cs. sütőpor
A tojásokat kettéválsztjuk, a fehérjéket felverjük, hozzáadjuk a cukrot, a vizet, majd a lisztet, kakaóport, tojássárgákat, sütőport. Kikent, lisztezett kisméretű tepsibe rakjuk, majd 160 fokosra előmelegített sütőben megsütjük (kb. 25 perc)
A sárga piskótát hasonlóképpen készítjük.
Meggyes krém:
-1 üveg meggybefőtt
-cukor
-1 cs. vaníliás pudingpor
Csokis krém:
-30 dkg mascarpone
-10 dkg jó minőségű étcsoki
-cukor
-1 ek cukrozatlan kakaópor
-2 dl tej
-1 ek. liszt
A meggybefőttet leszűrjük. A krémhez 3 dl lé szükséges, ha nincs ennyi akkor vízzel pótoljuk. A pudingport és a cukrot simára keverjük a meggylével, beletesszük meggyet és mérsékelt lángon felfőzzük. Langyosra hűtjük.
A csokit gőz fölött megolvasztjuk. A lisztet kevés cukorral elkeverjük, és a tejjel simára kavarjuk, sűrűre főzzük, kihűtjük. A mascarponet kikeverjük kevés porcukorral, az olvasztott csokival összekeverjük, és a kihűlt főzött krémet meg a cukrozatlan kakaóport is hozzákavarjuk.
A kakaós piskótát kettévágjuk, az alsó lapra tesszük a meggyes krémet, beborítjuk a fehér piskótalappal, rá jön a csokis krém nagy része. Befedjük a másik kakaós lappal, és az egészet beborítjuk a maradék krémmel. (ha tortának készítjük, akkor a széleket levágjuk és díszítjük)
Hűtőbe tesszük pár órára.
Tejszínhabbal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése