2013. október 6., vasárnap

Morzsasüti őszi gyümölcsökkel

Megint van itthon mindenféle, de egyikből se annyira sok : alma, körte, szilva....viszont használható mindegyikből egy kicsi. Egyszerű de nagyszerű mód erre a morzsasüti.

Morzsasüti az ősz gyümölcseivel

Hozzávalók:

  • alma, körte, szilva összesen 1 kilónyi, tetszés szerinti arányban (de jobb ha a szilvából több van, szaftosabb lesz a sütink)
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj (lehet jobb minőségű margarinnal, de abból 12 dkg-ot használjunk) + a tepsi kikenéséhez
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 csipet só
A gyümölcsöket megtisztítjuk, apróra vágjuk. Rácsavarunk fél citrom levét, és megszórjuk 1 csomag vaníliás cukorral, 1,5-2 ek. cukorral, 1 mk. fahéjjal. Összekeverjük. 
Elkészítjük a tésztát. A lisztet összekeverem a cukorral, vaníliás cukorral, csipet sóval. A vajat ezzel a keverékkel morzsolom el. Nem kell összeállnia a tésztának, csak morzsásnak kell lennie.
Kivajazok egy kisebb tepsit, beleöntöm a gyümölcsöket, rászórom a morzsatésztát és 180 fokosra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütöm.

Tálalható tejszínhabbal, vaníliafagyival, vagy vaníliasodóval.

Nagyon gyorsan elkészül, szinte bármilyen gyümölcsből finom kis sütit varázsolhatunk.

Kisebb formákba (pl. szuflé forma) rendezve is megsüthető, akkor kicsit mutatósabb.

Akár hétköznap is!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése