2013. október 3., csütörtök

Gombás-sajtos tészta

Egyszerű vacsi. Vagy ebéd.

Gombás-sajtos tészta

-30 dkg makaróni
-30 dkg csiperkegomba
-1 fej vöröshagyma
-10 dkg bacon
-1 kisebb szál sárgarépa
-10 dkg kukorica (konzerv) - ha valaki nem szereti, elhagyható
-150 g tejföl
-2 dl tejszín
-20 dkg reszelt sajt (ízlés szerinti fajta)
-1 tojás





A makarónit sós vízben megfőzzük, de ne túl puhára.
A vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon megpirítjuk. Rátesszük az apróra vágott bacont, s pár percig együtt pirítjuk. Közben a gombát felszeleteljük, a répát megtisztítjuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük és a hagymás-baconre dobjuk a gombával együtt. Sózzuk, borsozzuk, és nagy lángon addig pároljuk, míg a víz elmegy alóla.
Közben egy tojással elkeverjük a tejfölt és a tejszínt, belekeverjük a reszelt sajt felét. Levesszük a tűzről a ragut, beleöntjük a tejfölös keveréket és a sajt felét, a kukoricát.
A kifőtt tésztát leszűrjük, kiolajozott tepsibe terítjük, ráöntjük a tejszínes ragut, befedjük a maradék sajttal, majd 180 fokos sütőben (én most nem melegítettem elő) 20 perc alatt átsütjük, míg aranyszínű lesz a teteje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése