2012. október 31., szerda

Karalábéleves egyszerűen


Mindkét gyerkőc szereit a levest. Szinte kivétel nélkül minden levest nyomatékolnak be, amit készítek. Ez az egyik legegyszerűbb leves, és szerintem a legfinomabb is. Sokféle mód el lehet készíteni a karalábé levest, de szerintem így a legegyszerűbb, és így marad meg a karalábé hamisítatlan íze. Egyszerű.


Nagyon egyszerű karalábéleves


  • 1  karalábé
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kisebb petrezselyemgyökér
  • levestészta
  • petrezselyemzöld
  • olaj
  • 1 tk natúr ételízesítő
  • őrölt bors
  • 1 ek  cukor

  • A hagymát megpucoljuk, kockára vágjuk, kevés olajon megpirítjuk.
    A zöldségeket is megpucoljuk, kockákra vágjuk és a pirított hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk, 1 ek cukrot szórunk rá és pirítjuk pár percig.
    Eztán ráöntünk 1 dl vizet, szórunk rá a natur ételízesítőből, és fedő alatt negyed óráig pároljuk.
    Felöntjük 8 dl vízzel, felforraljuk, aztán csendes lángon addig főzzük, míg meg nem puhulnak a zöldségek.
    Tetszés szerinti levesbetét tésztát rakunk bele, és pár perc alatt készre főzzük.

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése