Mindkét gyerkőc szereit a levest. Szinte kivétel nélkül minden levest nyomatékolnak be, amit készítek. Ez az egyik legegyszerűbb leves, és szerintem a legfinomabb is. Sokféle mód el lehet készíteni a karalábé levest, de szerintem így a legegyszerűbb, és így marad meg a karalábé hamisítatlan íze. Egyszerű.
Nagyon egyszerű karalábéleves
A hagymát megpucoljuk, kockára vágjuk, kevés olajon megpirítjuk.
A zöldségeket is megpucoljuk, kockákra vágjuk és a pirított hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk, 1 ek cukrot szórunk rá és pirítjuk pár percig.
Eztán ráöntünk 1 dl vizet, szórunk rá a natur ételízesítőből, és fedő alatt negyed óráig pároljuk.
Felöntjük 8 dl vízzel, felforraljuk, aztán csendes lángon addig főzzük, míg meg nem puhulnak a zöldségek.
Tetszés szerinti levesbetét tésztát rakunk bele, és pár perc alatt készre főzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése