2013. május 12., vasárnap

Citromos krémes szelet


Tegnap találtam ezt a receptet, nagyon megtetszett, így ma iziben ezzel kezdtem  a napot, hogy elkészítettem. 
Citromos krémes szelet

a tésztához:
  • 1 db tojás
  • 15 dkg margarin
  • 1/2 sütőpor
  • 14 dkg kristálycukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 45 dkg liszt
  • 170 g tejföl
a krémhez:
  • 4 dl tej
  • 3 púpos ek liszt
  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
továbbá:
  • 4-5 ek baracklekvár

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, apránként adjuk hozzá a tejfölt.
 Rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk. 4 cipóra osztjuk. A nyújtásnál jól alá kell lisztezni, mert ragadós.
Nagy tepsi  méretűre nyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsiben 2 lapot sütünk, egymás után. Világosra sütjük, kb 10-12 perc alatt sül meg 180 fokon.
A másik két cipót is kinyújtjuk; az egyiket lekvárral megkenjük, a másik lapot rátesszük, és ezt így együtt sütjük meg (ez egy picit tovább tart mint a szóló lapok kisütése).

Elkészítjük a krémet. A lisztet a tejjel, 1 ek. kristálycukorral cukorral simára keverjük, sűrű péppé főzzük, majd kihűtjük. A kihűlt, főzött krémet hozzákeverjük a porcukorral, reszelt citrom héjával és levével kikevert margarinhoz.

A kihűlt süteményt megtöltjük. 1 sor sima lap-krém fele-lekváros lap-krém másik fele-sima lap. 
Néhány órán át hagyjuk összeérni, a legjobb ha tudjuk egy éjszakát hagyni.
Porcukorral megszórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése