Tegnap találtam ezt a receptet, nagyon megtetszett, így ma iziben ezzel kezdtem a napot, hogy elkészítettem.
Citromos krémes szelet
a tésztához:
- 1 db tojás
- 15 dkg margarin
- 1/2 sütőpor
- 14 dkg kristálycukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 45 dkg liszt
- 170 g tejföl
a krémhez:
- 4 dl tej
- 3 púpos ek liszt
- 1 db citrom leve és reszelt héja
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
továbbá:
- 4-5 ek baracklekvár
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, apránként adjuk hozzá a tejfölt. Rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk. 4 cipóra osztjuk. A nyújtásnál jól alá kell lisztezni, mert ragadós.
Nagy tepsi méretűre nyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsiben 2 lapot sütünk, egymás után. Világosra sütjük, kb 10-12 perc alatt sül meg 180 fokon.
A másik két cipót is kinyújtjuk; az egyiket lekvárral megkenjük, a másik lapot rátesszük, és ezt így együtt sütjük meg (ez egy picit tovább tart mint a szóló lapok kisütése).
Elkészítjük a krémet. A lisztet a tejjel, 1 ek. kristálycukorral cukorral simára keverjük, sűrű péppé főzzük, majd kihűtjük. A kihűlt, főzött krémet hozzákeverjük a porcukorral, reszelt citrom héjával és levével kikevert margarinhoz.
A kihűlt süteményt megtöltjük. 1 sor sima lap-krém fele-lekváros lap-krém másik fele-sima lap.
Néhány órán át hagyjuk összeérni, a legjobb ha tudjuk egy éjszakát hagyni.
Porcukorral megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése