- 2 tojás
- 3 ek porcukor
- 4 ek langyos méz
- 50 g vaj
- 450 g liszt
- 5+2 ek tej
- 1 csapott ek szódabikarbóna
- pár csepp citromlé
- 2 ek kakaópor
Krémhez:
- 2 cs tejszínízű pudingpor
- 7 dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 ek kakaó
Mázhoz:
- 1 tojásfehérje
- fél citrom leve
- 20 dkg porcukor
A szódabikarbónát felfuttatjuk a tojással, 5 evőkanál tejjel és a citromlével, a liszthez hozzárakjuk a többi hozzávalót (kakaó nélkül), és jól összedolgozzuk. Majd kétfelé osztjuk, és az egyik feléhez hozzákeverjük a két evőkanál tejjel összekevert kakaóport .A kétféle tésztát még kétfelé választjuk, összesen négy lapot sütünk.
A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk kellő nagyságúra, feltekerjük a sodrófára, és jól bevajazott tepsi "fenekére" fektetjük. Kb. 10 perc alatt megsütjük.
Amíg sülnek a tésztáink, megnézhetjük, hogy kihűlt-e már a pudingunk. Ha igen, akkor hozzákeverjük a vajas porcukorhoz. Kb. 1/3 részét kivesszük, és hozzáadunk 2 evőkanál kakaót.
A máz hozzávalóit jól összedolgozzuk, és egy picit berakjuk a hűtőbe.
Az első lap az egyik kakaós lap, erre jön a világosabb pudingkrém egyik fele, rárakjuk az egyik világosabb tésztalapunkat, erre a kakaós krémet, aztán a másik világos tésztalap, erre a világosabb puding, végül a megmaradt kakaós tésztalap.
Rákenjük a mázat, megszórhatjuk egy kis dekorációs cukorral, reszelt csokoládéval.
EGy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése