2013. május 12., vasárnap

Kétszínű mézes krémes




  • tojás
  • 3 ek  porcukor
  • 4 ek langyos méz
  • 50 g vaj
  • 450 g liszt
  • 5+2 ek tej
  • 1 csapott ek szódabikarbóna
  • pár csepp citromlé
  • 2 ek kakaópor
Krémhez:
Mázhoz:
Először megfőzzük a pudingot, és jól kihűtjük. Közben külön edényben a vajat a porcukorral habosra keverjük.
A szódabikarbónát felfuttatjuk a tojással, 5 evőkanál tejjel és a citromlével, a liszthez hozzárakjuk a többi hozzávalót (kakaó nélkül), és jól összedolgozzuk. Majd kétfelé osztjuk, és az egyik feléhez hozzákeverjük a két evőkanál tejjel összekevert kakaóport .A kétféle tésztát még kétfelé választjuk, összesen négy lapot sütünk.
A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk kellő nagyságúra, feltekerjük a sodrófára,  és jól bevajazott tepsi "fenekére" fektetjük. Kb. 10 perc alatt megsütjük.
Amíg sülnek a tésztáink, megnézhetjük, hogy kihűlt-e már a pudingunk. Ha igen, akkor hozzákeverjük a vajas porcukorhoz. Kb. 1/3 részét kivesszük, és hozzáadunk 2 evőkanál kakaót.
A máz hozzávalóit jól összedolgozzuk, és egy picit berakjuk a hűtőbe.
Az első lap az egyik kakaós lap, erre jön a világosabb pudingkrém egyik fele, rárakjuk az egyik világosabb tésztalapunkat, erre a kakaós krémet, aztán a másik világos tésztalap, erre a világosabb puding, végül a megmaradt kakaós tésztalap.
Rákenjük a mázat, megszórhatjuk egy kis dekorációs cukorral, reszelt csokoládéval. 
EGy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése