2013. május 25., szombat

Diós szelet

A tészta:

  • 45 dkg liszt
  • 18 dkg zsír
  • 15 dkg cukor
  • 1 egész tojás
  • 1 cs sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • pici tej
  • (a középső laphoz 2 ek kakaópor)

Töltelék:

  • házi baracklekvár, darált dió kb 20 dkg+5-8 dkg kristálycukor
Máz:

  • 3 tojássárgája 
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 12 dkg porcukor
A zsírt és a lisztet elmorzsoljuk, hozzáadjuk a többi anyagot, jól kidolgozzuk. 3 egyenlő gombócot formálunk belőle, az egyik (ez lesz a középső) gombóchoz hozzáadunk 2 ek kakaót,pihentetjük hűtőben kb fél órát.
Kinyújtjuk az egyik sárga tésztát, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A lapot megkenjük lekvárral és meghintjük a cukros darált dióval, majd a barna lap jön, ezt is megkenjük, majd meghintjük. A végén a másik sárga lap jön. Megszurkáljuk a tetejét.
Kb 180 C°-os sütőben sütjük kb 30 percet.. Ha kisült, hagyjuk kihűlni.
A 3 tojássárgáját porcukorral szép simára kikeverjük, ne érezzük egyáltalán a cukrot. A kihűlt sütink tetejére egyenletesen rákenjük. Mikor megköt a sárga máz, forró vízbe mártott késsel szeletelhető.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése