2013. május 6., hétfő

Medvehagymás-magvas bundában sült hal

Igyekszem többször készíteni halat. Bevallom, a rántott meg a sült verzió kezd unalmas lenni. Így a bunda ízesítésével próbáltam feldobni.


Halfilé medvehagymás-magvas tésztában sütve, fűszeres burgonyával

A halfilét kiolvasztom, sózom, borsot tekerek rá, kevés citromlével megöntözöm.

1 ek. szezámmagot, 1 ek. napraforgómagot (tisztított, natur), 1 ek. tökmagot száraz serpenyőben megpirítok, majd aprítóval megőrlöm.
1 tojást kikeverek liszttel, tejjel, sóval, hozzáöntöm a megőrölt magvakat, és 1 apróra vágott medvehagyma levelet. (a mennyiség amit én készítettem 2-3 dl tejből volt, úgy 60 dkg halfiléhez.A liszt mennyisége a liszt minőségétől is függ, ezt mindenki maga állítja be. Ez egy sűrűbb palacsintatészta lesz.)

A haldarabokat lisztbe mártom, majd a medvehagymás-magvas masszába, és forró olajban pirosra sütöm.

Fűszeres burgonyagerezdekkel tálaltam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése