Halfilé medvehagymás-magvas tésztában sütve, fűszeres burgonyával
1 ek. szezámmagot, 1 ek. napraforgómagot (tisztított, natur), 1 ek. tökmagot száraz serpenyőben megpirítok, majd aprítóval megőrlöm.
1 tojást kikeverek liszttel, tejjel, sóval, hozzáöntöm a megőrölt magvakat, és 1 apróra vágott medvehagyma levelet. (a mennyiség amit én készítettem 2-3 dl tejből volt, úgy 60 dkg halfiléhez.A liszt mennyisége a liszt minőségétől is függ, ezt mindenki maga állítja be. Ez egy sűrűbb palacsintatészta lesz.)
A haldarabokat lisztbe mártom, majd a medvehagymás-magvas masszába, és forró olajban pirosra sütöm.
Fűszeres burgonyagerezdekkel tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése