2013. május 6., hétfő

Medvehagymás burgonyakrém leves

Gyors leves


Medvehagymás burgonyakrém leves

-30 dkg burgonya
-1 nagyobb sárgarépa
-1 fej vöröshagyma
-1 csokor medvehagyma
-3 ek. tejföl
-kb. 1 l víz
-1 csirkehúsleves kocka

A hagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk, pirítjuk. A burgonyát és a sárgarépát megpucoljuk, kockázzuk és a pirított hagymára dobjuk. A medvehagymát felvágjuk és kb. 2/3-ad részét is a levesbe tesszük. 1-2 percig pirítjuk és felengedjük vízzel.Beledobjuk a leveskockát, sózzuk ha kell és borsozzuk. Felforraljuk, majd alacsony lángon puhára főzzük a belevalókat. Mikor kész, turmixgépbe szedjük, hozzárakjuk a maradék medvehagymát, tejfölt és turmixoljuk.
Visszaöntjük a lábasba és felforraljuk.

Levesgyönggyel vagy borsókával tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése