Egyensúly tészta barackkal és szilvával
- 50 dkg szilva, 50 dkg őszibarack
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 5 tojás
- 20 dkg liszt
- 1 tk. sütőpor
- 1/2 dl rum
- 1 cs. vaníliás cukor
Nagytepsit (27*35 cm) kivajazunk ,lisztezünk, félreteszünk.
Sütőt előmelegítjük 170 fokosra.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral.
A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat. Eztán felváltva a sütőporos lisztet és a tojáshabot keverjük a vajas masszához. Legvégül a rum és a vaníliás cukor is belekerül.
A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk és a gyümölcsöket egyenletesen eloszlatjuk a tetején
Előmelegített sütőben addig sütjük, míg aranyszínű lesz a teteje.
Kivesszük, hűtjük a tepsiben, kockákra szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése