2013. szeptember 15., vasárnap

Egyensúly tészta barackkal és szilvával



Egyensúly tészta barackkal és szilvával



  • 50 dkg szilva, 50 dkg őszibarack 
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 5 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 1/2 dl rum
  • 1 cs. vaníliás cukor
Nagytepsit (27*35 cm) kivajazunk ,lisztezünk, félreteszünk. 
Sütőt előmelegítjük 170 fokosra.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral.
A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat. Eztán felváltva a sütőporos lisztet és a tojáshabot keverjük a vajas masszához. Legvégül a rum és a vaníliás cukor is belekerül. 
A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk és a gyümölcsöket egyenletesen eloszlatjuk a tetején
Előmelegített sütőben addig sütjük, míg aranyszínű lesz a teteje.
Kivesszük, hűtjük a tepsiben, kockákra szeleteljük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése