2013. szeptember 15., vasárnap

Káposztasaláta

Itt az ősz. Milyen saláta is készüljön, pl. egy jó kis brassói aprópecsenyéhez? Legyen káposztasaláta!
Nóri készítette,elejétől végig,  némi anyai segítséggel (a vágdalós részekben) !



 Káposzta-saláta

15 dkg fehér káposzta
fél fej vöröshagyma
1 mk darált csemege vagy csípős paprika
1/2 mk őrölt köménymag
cukor
ecet
víz
1-2 ek. olivaolaj vagy szőlőmagolaj

A káposztát és a  vöröshagymát vékony csíkokra metélem, szűrőbe rakom, sózom. Kb. 1,5 liter vizet forralok, ezzel leöntöm a káposztát és a hagymát. Hagyom kihűlni. Közben kiskukta elkészíti a salátalét: cukrot, ecetet, sót a vízzel elkeverjük, ízesítjük köménymaggal és a darált paprikával. Mikor kihűlt a leforrázott káposzta, kiskukta kinyomkodja és belekeveri a salátalébe. Végül az olajat is belekeverjük.   



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése