2013. szeptember 27., péntek

Szülinap

Kávés-csokis torta

Tésztához (18 cm-es formához)

  • 3 tojás
  • 3 ek. erős espresso kávé
  • 6 csapott ek. cukor
  • 6 csapott ek- liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
Krémhez:
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 2 ek. liszt
  • 15 dkg jó minőségű étcsokoládé
  • 15 dkg margarin
  • 2-3 ek. porcukor
  • 2 tk. rum/rumaroma (el is hagyható)
A tojásokat kettéveszem, majd a hozzávalókból "vizes" piskótát készítek (víz helyett használom a kávét). Kivajazott, lisztezett kapcsos tortaformába öntöm a tésztát, és 170 fokosra előmelegített sütőbe teszem, ahol kb. 25 perc alatt sül meg. Ha megsült, leveszem a karimát, majd tálcára téve hagyom kihűlni.






Közben a lisztből, cukorból, vaníliás cukorból, tejből, tejszínből sűrű masszát főzök.
A csokit gőz fölött felolvasztom. A margarint a porcukorral habosra keverem, és hozzáadom a felolvasztott csokit, a rumaromát s tovább keverem.
A kihűlt lisztes masszával habosra keverem a csokis-vajas krémet.
A kihűlt tortatésztát 3 lapra vágom, és megtöltöm a krémmel. 
A tetejét tortadíszítővel dísztettem, kakaóporral és tortadarával szórtam.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése