Kávés-csokis torta
Tésztához (18 cm-es formához)
- 3 tojás
- 3 ek. erős espresso kávé
- 6 csapott ek. cukor
- 6 csapott ek- liszt
- 1 tk. sütőpor
- 1 cs. vaníliás cukor
Krémhez:
- 2 dl tej
- 1 dl tejszín
- 2 ek. liszt
- 15 dkg jó minőségű étcsokoládé
- 15 dkg margarin
- 2-3 ek. porcukor
- 2 tk. rum/rumaroma (el is hagyható)
A tojásokat kettéveszem, majd a hozzávalókból "vizes" piskótát készítek (víz helyett használom a kávét). Kivajazott, lisztezett kapcsos tortaformába öntöm a tésztát, és 170 fokosra előmelegített sütőbe teszem, ahol kb. 25 perc alatt sül meg. Ha megsült, leveszem a karimát, majd tálcára téve hagyom kihűlni.
A csokit gőz fölött felolvasztom. A margarint a porcukorral habosra keverem, és hozzáadom a felolvasztott csokit, a rumaromát s tovább keverem.
A kihűlt lisztes masszával habosra keverem a csokis-vajas krémet.
A kihűlt tortatésztát 3 lapra vágom, és megtöltöm a krémmel.
A tetejét tortadíszítővel dísztettem, kakaóporral és tortadarával szórtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése