2013. szeptember 22., vasárnap

Rántott csirkemell file kínai fűszerrel


Rántott csirkemell filé kínai fűszerrel

  • 1 egész csirkemell
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 mk. kínai ötfűszer keverék
  • 1/2 dl étolaj
  • 1 mk darált paprika
  • a panírozáshoz liszt, tojás és zsemlemorzsa
  • a sütéshez étolaj
A csirkemellet szeleteljük, enyhén sózzuk. A szójaszószt elkeverjük a fűszerrel, zúzott fokhagymával, darált paprikával és a húst beleforgatjuk; 1-2 órára hűtőbe tesszük. Eztán hagyományos módon panírozzuk, bő olajban kisütjük. 
Köretnek zöldséges rizst, vagy sült burgonyát adhatunk édes-csípős mártással.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése