Tejszínes almatorta
A tésztához:
- 8 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 2 db tojás
- 15 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 7 közepes db alma
- őrölt fahéj
A krémhez:
- 2 dl tejszín
- 2 db tojás
- 5 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
A vajat 10 dkg cukorral, vaníliás cukorral, sóval kikeverjük. Ezután hozzáadjuk a tojásokat, a reszelt citromhéjat, a lisztet és a sütőport (kevert tészta lesz belőle, nem gyúrjuk, hanem kavarjuk). Kivajazott, lisztezett kapcsos tortaformába tesszük (26 cm átmérőjű).
Az almát meghámozzuk, a magházat kivesszük és fél centis szeletekre (karikákra) vágjuk , a tésztára helyezzük, megszórjuk kevés őrölt fahéjjal.
180 fokos sütőben 30 percig sütjük.
Közben a tejszínt, 2 tojást, az 5 dkg cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük egy tálban.
30 perc sülés után a tejszínes keveréket a tortára öntjük, és még 25 percig sütjük .
Hűlni hagyjuk, tálaláskor adhatunk házzá még vaníliafagyit vagy tejszínhabot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése