2013. szeptember 15., vasárnap

Tejszínes almatorta

Itt az almaszezon! Tegnap vettem is egy jókora adag almát, hogy majd ma elkészítem a kedvenc almás lepényünknek. Aztán ma reggel meggondoltam. Hisz annyi féle-fajta almás finomság létezik!? Nézzük akkor az újítást!

Tejszínes almatorta

A tésztához:

  • 8 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 7 közepes db alma
  • őrölt fahéj

A krémhez:

  • 2 dl tejszín
  • 2 db tojás
  • 5 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor

A vajat 10 dkg cukorral, vaníliás cukorral, sóval kikeverjük. Ezután hozzáadjuk a tojásokat, a reszelt citromhéjat, a lisztet és a sütőport (kevert tészta lesz belőle, nem gyúrjuk, hanem kavarjuk). Kivajazott, lisztezett kapcsos tortaformába tesszük (26 cm átmérőjű).
Az almát meghámozzuk, a magházat kivesszük és fél centis szeletekre (karikákra) vágjuk , a tésztára helyezzük, megszórjuk kevés őrölt fahéjjal.
180 fokos sütőben 30 percig sütjük.
Közben a tejszínt, 2 tojást, az 5 dkg cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük egy tálban.
30 perc sülés után a tejszínes keveréket a tortára öntjük, és még 25 percig sütjük .

Hűlni hagyjuk, tálaláskor adhatunk házzá még vaníliafagyit vagy tejszínhabot.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése