Reggel 7-kor már frissen, üdén kint voltam az ágyból, később lerogytam a net elé, hogy kitaláljam mi is legyen az ebéd. Találtam is egy ötletnek valót, amit csak húsos trüffelnek neveztem el, ugyanis egy raguról van szó, ami muffinpapírban sül.
Húsos trüffel
Hozzávalók 12 papírkapszlihoz:
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 1 kisebb cukkini
- 25 dkg gomba
- fél csirkemell
- 15 dkg szeletelt bacon
- 1 tojás
- 10 dkg reszelt füstölt sajt
A csirkemellet felkockázom kb. 2x2 cm-es darabokra. A gombát és a cukkinit is apróra vágom. A hagymát felkockázom és olajon üvegesre pirítom. Hozzáadom a gombát, sózom, borsozom, s mikor a gomba összeesik, beleteszem a csirkehúst. Mikor a csirke kifehéredik és kicsit pirul, akkor hozzáteszem a cukkinit, és egy felvert tojást.Összekeverem. A muffintepsibe belerakom a papírkapszlikat, kibélelem őket baconnal, és belekanalazom a ragut. A tetejére apróra vágott petrezsemezöldet hintek, és megszórom a reszelt füstölt sajttal. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt átsütöm.
Párolt rizzsel és majonézzel tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése