Fokhagymás ricottával töltött kifli
Hozzávalók:
0,5 kg liszt
3 dl tej
2,5 dkg élesztő
2 dkg cukor
1 teáskanál só
5 dkg olvasztott vaj
1 tojás sárgája a kenéshez
kevés reszelt sajt a tetejére (elhagyható)
Töltelék:
25 dkg ricottasajt
4 tojás
1 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
A tejet meglangyosítom, elkeverem benne a cukrot, belemorzsolom az élesztőt és langyos helyen felfuttatom. A vajat megolvasztom.
A lisztet kelesztőtálba teszem, összekavarom a sóval, és mélyedést készítek a közepébe. Ide öntöm a felfuttatott élesztőt és az olvasztott vajat, majd összegyúrom a tésztát s jól kidolgozom. Mikor elvált az edény falától, akkor letakarom, langyon helyen kelesztem 1 órát.
Míg a tészta kel, összeállítom a tölteléket. A ricottát elkeverem a sóval, zúzott fokhagymával és a 4 tojással. Ha a ricottának leve van, azt nem használjuk, fel, le kell róla önteni.
Mikor megkelt a tészta, 5 részre osztom, és a cipócskákból kerek kb.2 mm vastag lapot nyújtok. Ezt a kerek lapot kettévágom, és a félkör széleit behajtom. Rákenem a krémet, összetekerem, és a tepsibe rakom. A kifliket még 20 percig kelesztem, majd megkenem a tojássárgájával, és szórok rá kevés reszelt sajtot.
190 fokos sütőben 15-18 perc alatt készre sül.
Remek vacsora, vagy másnap reggeli, tízórai.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése