És akkor ebéd után begyúrtam egy adag linzert. Nézelődtem mit lehetne még ebből a tésztából. Így lett linzi koszorú és aprósüti csokival és kadírozott narancshéjjal díszítve.
Linzer
Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 250 dkg margarin
- 80 g zsír
- 167 g porcukor
- 1 vaníliás cukor/1 tk. vanília aroma
- 1 tojás sárgája
A tésztához a lisztben elmorzsolom a margarint, majd szépen összegyúrmázom egynemű tésztává.
1 órára beteszem a hűtőbe, majd lisztezett deszkán kb. 2 mm vastagra nyújtom. Szaggatom, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon náhány perc alatt rózsaszínre sütöm.
Mikor kihűlt lekvárral megkenem a nagy korongokat, majd ráfektetem a lyukas korongot. Porcukorral megszórom, és egy napra elrakom puhulgatni. (aztán meg eldugom, hogy maradjon mág karácsony körülre is :) )
A tészta 1/3-ad részéből készítettem a formákat, mire kihűlt kb. 9 dkg csokit olvasztottam 6 dkg margarinnal és 4 ek. étolajjal. Megkentem, rácsorgattam, pöttyöztem, stb. Díszítettem kandírozott narancshéjjal és színes tortadarával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése