2012. december 21., péntek

Egy forró leves hideg estékre

Hideg van, jön a karácsony. Egy gyors, finom leves?


Tejszínes hagymaleves

Hozzávalók:
  •  3 nagyobbacska fej vöröshagyma (vagy egy nagyobb póréhagyma és 1 fej vöröshagyma)
  • olaj
  • 1 ek cukor
  • 1 dl félédes fehérbor
  • kb. 1 l víz
  • 1 erőleveskocka
  • 1/2 mk. fehérbors
  • 1 csipet szerecsendió
  • 2 csapott ek. liszt
  • 2 dl tejszín
 
A hagymákat megtisztítjuk és negyed karikára vágjukán. Kevés olajra tesszük, sózzuk, magas lángon megpároljuk annyira, hogy összeessen. Ekkor dobunk rá 1 ek. cukrot, amit kissé megkaramellizálunk. Felöntjuk az 1 dl borral, és fedő alatt 3-4 percig mérsékelt lángon pároljuk. Ezután feleresztjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a leveskockát, csipet szerecsendiót és felforraljuk. A forrástól számítva már nem kell sok idő, 3-4 perc,amíg még főzzük, hogy teljesen elkészüljön.
A lisztet simára keverjük a tejszínnel, majd a leveshez keverjük. Forralunk rajta egyet és kész.
 
Forrón tálaljuk reszelt füstölt sajttal.

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése