Tejszínes hagymaleves
Hozzávalók:
- 3 nagyobbacska fej vöröshagyma (vagy egy nagyobb póréhagyma és 1 fej vöröshagyma)
- olaj
- 1 ek cukor
- 1 dl félédes fehérbor
- kb. 1 l víz
- só
- 1 erőleveskocka
- 1/2 mk. fehérbors
- 1 csipet szerecsendió
- 2 csapott ek. liszt
- 2 dl tejszín
A hagymákat megtisztítjuk és negyed karikára vágjukán. Kevés olajra tesszük, sózzuk, magas lángon megpároljuk annyira, hogy összeessen. Ekkor dobunk rá 1 ek. cukrot, amit kissé megkaramellizálunk. Felöntjuk az 1 dl borral, és fedő alatt 3-4 percig mérsékelt lángon pároljuk. Ezután feleresztjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a leveskockát, csipet szerecsendiót és felforraljuk. A forrástól számítva már nem kell sok idő, 3-4 perc,amíg még főzzük, hogy teljesen elkészüljön.
A lisztet simára keverjük a tejszínnel, majd a leveshez keverjük. Forralunk rajta egyet és kész.
Forrón tálaljuk reszelt füstölt sajttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése