2011. február 17., csütörtök

Apropó gomba...

A múltkor említettem, hogy általában tartok itthon gombát. Csiperkét. Termesztettet. Az egyik kedvencem, a tejfölös gombaleves. Íme, a recept, ezúttal kép nélkül.

Tejfölös gombaleves

Hozzávalók:
  • 25 dkg friss gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyem
  • 1/2 paradicsom
  • 1/4 zöldpaprika
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál étolaj
  • eperlevél, vagy eperszalag vagy bármilyen tészta
  • őrölt bors
  • 1 csipet kakukkfű
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • pirospaprika
  • natur ételízesítő

Elkészítés

A zöldségféléket megtisztítom, a gombát, petrezselymet, répát felszeletelem, a hagymát apró kockákra vágom.
A hagymát kevés olajon megpirítom, hozzáadom a gombát, répát, petrezselymet, az apróra vágott zöldpaprikát és paradicsomot , megszórom ételízesítővel, borssal, csipet kakukkfűvel és fedő alatt párolom kb. 10 percig. Ezután ráteszem a pirospaprikát és felengedem vízzel, ha szükséges sózom. Mikor már majdnem kész hozzáadom a tésztát. Amikor a tészta megfőtt kevés liszttel elkeverem a tejfölt és behabarom vele a levest, végül az apróra vágott petrezselymet is rádobom. Tálaláskor a tányérban még lehet tejföllel dúsítani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése