2011. február 16., szerda

Serpenyős burgonya tuningolva

Volt a hűtőben egy csomag debreceni kolbász. Eredetileg rakott tarhonyához vettem, de az sehogy se került sorra, így kitaláltam, hogy paprikás krumpli lesz és belefőzöm. Mostanában szinte mindig van itthon gomba, így párat abból is vettem ki.

Serpenyős burgonya tuningolva

Hozzávalók:

  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • kb. fél kiló krumpli
  • 10 dkg gomba
  • 1 paradicsom, 1 paprika
  • őrölt köménymag
  • őröl bors
  • natúr vegeta
  • 3 pár debreceni (vagy virsli)
  • 1 marék kolbász
  • a nokedlihez 1 tojás, 3-4 ek. víz, pici só, liszt
A felkockázott vöröshagymát üvegesre pirítom, hozzáadom az apróra vágott paradicsomot, paprikát, és addig pirítom, míg a paprika megpuhul.Ekkor jön a felszeletelt gomba. Fűszerezés: só, bors, kömény, vegeta. Addig párolom, míg a gomba alól elmegy a víz; és most jöhet a kockára vágott krumpli, és a fűszerpaprika, majd az egészet felengedem annyi vízzel, hogy ellepje, plusz egy ujjnyi. Mikor a krumpli megfőtt, beleszaggatom a nokedlit, beleteszem a debreceniket, a felkarikázott kolbászt, és 2-3 percig főzöm, majd elzárom alatta a tűzhelyet, és fedő alatt még adok neki 10 percet. Kész!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése