2011. július 10., vasárnap

Balkon kertészkedés 12.

A kánikula előtti hűvösebb napok igen jót tettek a növényeknek. Az ubi több levelet hozott, sőt, mostmár inda is nőni kezdett rajta. Kicsit gyanús volt a múltkori ubikezdemény, el is halt, nem tudom mi lelte, talán nem tévedt erre beporzó rovar...De! Most úgy tűnik tényleg fog futni uborka a korláton :-D.

A paradicsom palánták eszméletlen nagyok, az egyiket már ki kellett karóznom. Sőt, tegnap virágozni kezdtek.

A virágok nem olyan dúsak eddig, mint reméltem, de a petúniák jól érzik magukat, olyannyira, hogy a kósza magból keltek, amik a porcsinrózsa forrásként szolgáló ládából nőttek, már virágzanak is.
 Ezek a pirosak itt lentebb palántoltak, kertészetből, de az én magról növesztett és kiültetett pár tövem is jócskán kezdi behozni a lemaradást, és hamarosan virággal örvendeztetnek meg. A petúniában az a legjobb, hogy még júliusban is simán lehet magról vetni, és virágzik a fagyokig.
A nagy meleg miatt mostantól minden este erősen locsolok (15 l helyett 25 l), levelet spriccolok (szerencsére van egy nyomásos növény spricckoló, lidl szerzemény, így nem kell kézzel erőlködni) valamint heti egyszer tápoldat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése