2011. július 10., vasárnap

Budapest by night...

...Igen, igen, kicsit elcsépelt, közhelyes cím...Alapjáraton este nem járkálunk az utcán. Aztán a héten került a lakásba egy Pesti Est, amit ma este gyanútlanul felütöttem, s azt láttam, hogy az MTA parkolóban 1976 dec. 31 előtt gyártott járgányokból álló mintegy túraszerű karaván csodaautói parkolnak, és holnap reggelig lehet megnézni őket.  Gyanútlanul bedobtam a csalit és az uram meg apu és ráharaptak. Este fél 11-kor...akkor hajrá...! Még jó ,hogy  a célállomás csak 200 méter.Vagy 300. 
Mikor elindultunk eléggé meglepődtem, hogy milyen élet van odalent. Nyilván, itt a belváros kellős közepén nem zárnak be a kávézók, bárok és éttermek lóhalálában este 10-kor. Csak ezzel a dologgal mi itt fent, akik gyereket nevelünk, s örülünk ha este 10-kor bedőlünk az ágyba, nem igazán foglalkozunk. De nagyon bulis lent a hangulat, a kiülők dugig vannak, állítom nagyobb az élet, mint nappal. Kicsit már szelidült a napközbeni hőség, de még mindig meleg volt, lengén öltözött fiatalokkal zsúfolt az utca, buliba mennek, onnan jönnek. Sőt, még egy party buszt is láttunk, hmmm...hát érdekes...


A Dunán is zajlik az élet, hajók jönnek-mennek, álló hajókról is  zene hangja hallatszik. A Roosevelt téren, pardon Széchenyi tér, végre meglátjuk ama autókat. Igaz, nincs sehogyan se megvilágítva, és már körbe van kerítve, 21 óra után nem lehet a verdák közé bemenni, azért próbáltunk fotózni. Sok szép régi autót láttunk, mercik, bmw-k, porshe-k, sőt 2 rolls royce is.

Egy kis bambulás a Duna-partról a Budai oldalra:

Kis séta a Parlament felé, ami előtt valami fotókiállítás volt, borzalmasabbnál borzalmasabb fotókkal (legalábbis mi nem voltunk rájuk vevők...) és onnan haza a Szabadság téren át, ahol is biztos a sötét miatt, de nem leltük az új  R. Reagen szobrot. Viszont a Sas utcát könnyen megtaláltuk.

Jó éjt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése