2011. július 18., hétfő

Kótyagos hétfő

A mai nap is jól kezdődött... éjfél után pár perccel. Éppenhogy letetettük a fejünket a párnára zajt hallottunk a bejárati kapu felől, mintha belerúgtak volna. Nem telt el egy perc, három újabb rúgást lehetett hallani. Na, több se kellett az uramnak, felöltözött és lement. Hát, minden esetre elég nagy bátorságra vall, ha ilyen forgalmas helyen kapukat rúgdosnak be. Na, minden esetre mire Andris lement már senkit se látott, aki gyanús lenne. A szemközti ház előtt  pihent egy hajléktalan, azzal beszélt, és ő mondta, hogy hárman voltak a kapurúgdosók.
Végül a kapu jól vizsgázott, mióta lecserélték a kapucsengőt és nyitogatót, ez volt az első eset, hogy megpróbálták berúgni. Na, ezek után nagyon nehezen tudtam elaludni. Reggel meg fejfájással ébredtem, abból a makacsabb fajtából. Bevettem egy algoflex fortét, ami ugyan kivitte a fájást, de utána egész nap kóvályogtam.  
Némi jó hír, a kert tájáról. Virágzani kezdtek a porcsinrózsák, és a kószán megmaradt petúniák is.
5 szem kis paradicsomkezdeményünk van, és újra van egy ubi kezdemény is.

      Bala betöltötte a 9. hónapot, testsúlya: 10800 g. Megismerkedett a görögdinnyével, sárgadinnyével és a kelkáposztával is. Mind ízlik neki. Apukája azt mondta, hogy majd akkor szóljak, ha valamit nem fog szeretni. Hét vége felé tervezem, hogy megkóstoljuk a szilvát is, első nekifutásra almával keverve.

Nagyon szeret mászni, és ezt hihetetlen tempóban teszi. Nagyon észnél kell lenni, mert hipp-hopp lelép, és már a lakás másik pontján van. Kedvencem,mikor meglátja a macskát és üldözőbe veszi. Felfedezte, hogyha megrántja a terítőt, akkor mindent megszerez ami ott van. Ja, és a fiókok sincsenek biztonságban, gondolom nemsoká a szekrényajtók se...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése