Múltkori gyros ebédemnek olyan sikere lett, hogy Andris mára azt kért ebédre. Sült krumplival készítettem akkor, és hiányolta a pitát. Persze készítsek sajátot! Megnéztem pár receptet, nem tűnt ördöngős dolognak, így belevágtam. Először is a hozzávalókat a dagasztóba. Mivel mindenütt azt írta, hogy dagasztás után másfél óra kelesztés, ezért rábíztam a dolgot a dagasztógépre.
Pita gyroshoz
- 45 dkg liszt
- 280 ml langyos víz
- 2 ek. olívaolaj
- 1 ek. cukor
- 1,5 mk. só
- fél élesztő
A hozzávalókat kenyérsütőgépbe rakom, másfél óra múlva kész a tészta. Átgyúrom, 8 egyfomra részre osztom, és a kis bucikat 10 percig letakarva pihentetem. A bucikból a pihenés után 2-3 mm vastag köröket nyújtunk, sütőpapíros tepsire rakjuk és letakarva újabb 10 percet pihentetjük míg a sütő előmelegszik 180 fokra.
Onnantól számítva, hogy a piták felpuffadnak a sütőben , még max. 2 percet sütjük és kész. Mikor kivettem elég kemények voltak, így tiszta ruhával letakarva hagytam őket pihenni negyed órát.
A gyrost ismét csirkemellből készítettem, kész fűszerrel. Sajnos a fotózásig nem jutottam...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése