Fűszeres palacsintabundás pulykamell csőben sült karfiollal, burgonyapürével
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej karfiol
- 200 g tejföl (fél doboz nagy tejföl)
- 1 dl tejszín
- 1 tojás
- fél csokor petezselyemzöld
- só
- bors
- ételízesítő
- reszelt sajt kb. 8 dkg ementáli és 8 dkg füstölt nálam egyébként ízlés szerint
- 50 dkg pulykamell
- liszt
- pirospaprika
- 1 tojás
- 1 kis gerezd fokhagyma
- tej
- 50 dkg burgonya
- olaj
A karfiolt rózsáira szerdjük, sós vízben puhára főzzük. Közben a burgonyát is feltesszük főni felkockázva, sós vízben.
A pulykamellet felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk, sózzuk és negyed órára békén hagyjuk. Közben elkészítjük a karfiolhoz a "szöttyöt". A tejfölt, tejszínt, 1 tojást kikeverjük sóval, borssal, ételízesítővel,apróra vágott petrezselyemzölddel. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, beleszedjük a megfőtt karfiolt, elegyengetjük és ráöntjük a tejfölös keveréket, rászórjuk a sajtot és 190 fokos sütőben addig sütjük míg a sajt aranybarnára pirul.
A hús panírozásához a liszthez pirospaprikát keverünk. Egy mélyebb tálban a tojásból, tejből, lisztből sóból palacsintatészta sűrűségű tésztát keverünk, ízesítjük 1 kisebb gerezd zúzott fokhagymával.
A hússzeleteket előbb a paprikás lisztbe forgatjuk aztán a fokhagymás palacsintatésztába, s bő olajban pirosra sütjük őket.
A burgonyapürét a szokásos módon készítjük.
Gyorsan elkészülő, finom ebéd.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése