2012. július 16., hétfő

Hétfői gyors

Délelőtt lementünk venni ezt-azt meg Balusnak másik pelust. Most bugyisat. Meglátjuk hogy jön be :). S mivel jól elbambultunk tizenkettőt ütött a Bazilika órája épp mikor az utcába fordultunk. Nagyjából tudtam mi az ebédterv, s a kis kukta Nórika segítségével elég hamar össze is tudtam hozni. Pedig a  Balus mindent elkövetett, hogy akadályozzon, ööö, vagyis inkább,hogy vele foglalkozzunk, noha ha kajáról van szó, akkor nála minden jöhet :).

Fűszeres palacsintabundás pulykamell csőben sült karfiollal, burgonyapürével


Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej karfiol
  • 200 g tejföl (fél doboz nagy tejföl)
  • 1 dl  tejszín
  • 1 tojás
  • fél csokor petezselyemzöld
  • bors
  • ételízesítő
  • reszelt sajt kb. 8 dkg ementáli és 8 dkg füstölt nálam egyébként ízlés szerint
  • 50 dkg pulykamell
  • liszt
  • pirospaprika
  • 1 tojás
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • tej
  • 50 dkg burgonya
  • olaj

A karfiolt rózsáira szerdjük, sós vízben puhára főzzük. Közben a burgonyát is feltesszük főni felkockázva, sós vízben.
A pulykamellet felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk, sózzuk és negyed órára békén hagyjuk. Közben elkészítjük a karfiolhoz a "szöttyöt". A tejfölt, tejszínt, 1 tojást kikeverjük sóval, borssal, ételízesítővel,apróra vágott petrezselyemzölddel. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, beleszedjük a megfőtt karfiolt, elegyengetjük és ráöntjük a tejfölös keveréket, rászórjuk a sajtot és 190 fokos sütőben addig sütjük míg a sajt aranybarnára pirul.

A hús panírozásához a liszthez pirospaprikát keverünk. Egy mélyebb tálban a tojásból, tejből, lisztből sóból palacsintatészta sűrűségű tésztát keverünk, ízesítjük 1 kisebb gerezd zúzott fokhagymával.
A hússzeleteket előbb a paprikás lisztbe forgatjuk aztán a fokhagymás palacsintatésztába, s bő olajban pirosra sütjük őket.

A burgonyapürét a szokásos módon készítjük.
Gyorsan elkészülő, finom ebéd. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése