2012. július 2., hétfő

Hőség konyha

Fokozódik a hőség, és egyre inkább nincs kedvem a konyhában melegíteni. A meggyleves adag jókorára sikeredett, így mára is maradt belőle. Melegben nagyon jól tud esni. Második fogás, az tegnap tökfőzelék volt, meg rántott csirkemell, az is gyorsan megvan, s ráadásul a főzi hidegen is jól tud lenni, abból is lehet 2 napos adagot készíteni, persze amint elkészült, rögtön hűtsük le és tegyük hűtőszekrénybe.
Ma egy gyors paprikás krumpli készült, mondhatni kinyitottam a hűtőt és amit találtam benne gyorsan elhasználandót, azt belefőztem. Így került bele gomba, füstölt főtt tarja és egy pár virsli. Nagyon finom lett amúgy, és elhasználtam az ókrumpli készlet végét is.

Röviden ennyike, de zárásként jöjjön egy hűsítő ital:

Jeges kávé


Hozzávalók:

  • 1 csésze feketetkávé
  • kb. 3 tk. cukor
  • kb. 1 dl tej
  • 2 gombóc tetszés szerinti fagyi (pl. vanília, csoki, karamell...)
  • 2-3 jégkocka
  • tejszínhab
  • kakaópor vagy fahéj a díszítéshez
A hideg kávét megédesítjük ízlés szerinti mennyiségű  cukorral / édesítővel. A pohárba beletesszük a jégkockákat, ráöntjük a kávét, adagoljuk a fagyit. Erre óvatosan ráöntjük a tejet, díszítjük tejszínhabbal, amit kakaóporral vagy fahéjjal szórunk.
Tipp: munka után alkohollal is feldobhatjuk, a tej hozzáadása előtt pl. kókusz vagy csokilikőrrel. A díszítésnél csokiöntetet is használhatunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése